Executive Blog

Ter ontspanning en vermaak

18 januari 2018

Bitcoin, Ethereum, BitcoinCash, Litecoin: het zijn klinkende crypto-munten die het financiële nieuws al maandenlang...

13 januari 2016

In vrijwel elke bestuurskamer zie ik het gebeuren. Gesprekken tussen mensen die een goede verstandhouding veinzen, maar ondertussen bij elke e-mail opletten wat ze precies forwarden en bcc-en. Want de kille werkelijkheid toont een enorme strijd tussen de ego’s. Graag neem ik u mee in het schaduwspel dat van buitenaf zichtbaar is op de ramen hoog bovenin de bedrijfsgebouwen.

 

...

09 december 2015

Een leuk gesprek met een goed bevriende executive. Hij vertrekt binnenkort bij een opdrachtgever en had een leuke anekdote. Eentje waarin hij vertelde dat hij afgelopen week eindelijk eerlijk had kunnen zijn tegen een collega die hij niet kon luchten of zien. Het had hem zo’n bevrijdend gevoel gegeven, zijn hele dag was er van opgeknapt.

 

Gek he? Dat dit geen incident is, maar...

04 december 2015

Ik had twee doelstellingen voor dit jaar. Mijn eigen boek uitbrengen én de accreditatie als Master Pracitioner Coach behalen bij de European Mentoring and Coaching Council (EMCC/NOBCO). En vandaag (4 december) is het zo ver: ik kan mijn 'lijstje' afvinken. WAHLBERG - Het verhaal van een CEO is nu al de best gelezen businessroman van 2015, en mijn Master Coach titel is 'in the pocket'.

...
29 oktober 2015

“Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, pleegt men in de drie Noordelijke provincies graag te zeggen. Een regio waarin ik mij bijzonder thuis voel, omdat ik denk dat die eerlijke en ‘no-nonsense’ aanpak erg waardevol kan zijn. Het draagt bij aan eerlijk en succesvol ondernemerschap. Maar is er ook een keerzijde?

 

Eveneens een eigenschap van ‘nuchterheid’, is dat men vrijwel...

27 oktober 2015

Zigeunerschnitzel van Albert Heijn bevat 'slechts' 65 procent vlees, kopt NU.nl vandaag. 65% is dus waar je voor betaalt, de rest is water of chemische rommel. Consumenten schreeuwen moord en brand. En terecht: want we worden met z’n allen dagelijks belazerd. Door autofabrikanten, voedselproducenten, banken en politici. 

 

Maar wat doen we er aan? Besluiten we daardoor massaal...

14 oktober 2015

Eén van mijn favoriete TV programma’s is KRO’s Keuringsdienst van Waarde. Vanmorgen keek ik naar een uitzending over de truffelsaus van Bertolli. Natuurlijk weten wij als veel te drukke gemaks-consument dat we dagelijks belazerd worden door commercials. Maar KVW zoekt uit wat er nu waar is. Dat doen ze vrijwel altijd volgens een bepaald stappenplan:

Eerst eens bellen met de fabrikant en...
08 oktober 2015

Vandaag in alle kranten: ‘gasten van DWDD verdienen geld’. Dat is natuurlijk belachelijk. Ronduit crimineel. Want ze zitten daar alleen maar, geven 3 korte reacties en dan krijgen ze € 2000,- euro?!! ‘Dat wil ik ook wel’, zegt menig Jan Doedel vanaf zijn bankstel in een Vinex wijk. Maar sorry Jan: wij willen jou niet! Want jij hebt geen uitverkochte theaterzalen, een succesvol programma of...

12 september 2015

Hoe goed een coach is, blijft een interpretatie vanuit de client/coachee. Daarnaast is de kwaliteit van een coach subjectief in relatie tot de betreffende client. Er moet een klik zijn, vertrouwen en daarnaast spelen er veel factoren een rol in deze (complexe) relatie.

 

Maar wat weten we wel over coaches? In Nederland zijn er naar schatting ruim 20.000 (!) mensen die zichzelf...

31 mei 2015
Zien we maatschappelijk draagvlak als een noodzakelijk kwaad? Of biedt het unieke kansen?

In de media klinkt het sociaal en breed gedragen. Voor bestuurders klinkt het vaak als een mode-gril. Iets dat ze niet interesseert. Het gaat immers om de pegels. De interesse van aandeelhouders, commissarissen, partners. Maar is dat draagvlak dan onzinnig? Of kan het ook bijdragen aan de financiële...

Pagina's