Aandeel in Talent

Een aandeel kun je kopen en verkopen. Duidelijk concept toch? Hopelijk is de waarde van het aandeel in de tussenliggende periode flink gestegen en ‘cashed’ u de winst.  Maar cashed u binnen uw bedrijf / organisatie ook de winst van uw talent?

 

Mijn interesse gaat uit naar de ontwikkeling van young executives en high potentials, met name in Noord Nederland. Een moeilijke regio voor topmensen in de dop. Want ben je goed is er geen werk, ben je (nog) niet goed genoeg: willen ze je niet hebben / helpen. Want zo gaat het in de praktijk.

 

Grote bedrijven missen hiermee een MEGA kans. Want hoe vaak heb je als aandeelhouder de mogelijkheid om de koerswaarde van het aandeel te beïnvloeden? Ik kan met een pakketje Ahold best extra hagelslag en chips kopen, maar dan beïnvloed ik vooral mijn eigen gezondheid en niet de beurs. 

 

Een unieke kans om invloed uit te oefenen dus: en wat doet men er mee? Veel te weinig, getuige het groot aantal afgestudeerde talenten dat jaarlijks de regio verlaat om het geluk in de Randstad of het buitenland te beproeven. In de Noordelijke mentaliteit zit vanouds wel een grote dosis klaag-zucht, dus op elke borrel en bespreking wordt gemeld dat er geen goede mensen beschikbaar zijn. Die jonge ‘carrière-makers’ hoppen van job naar job. Gek he? Dat jonge mensen zoeken naar een uitlaatklep, vruchtbare grond en ondersteuning voor hun passie en talent.

 

Wie de schoen past… Interesse in een gesprek over mijn unieke aanpak voor behoud en coaching van young-executives? In een open kennismaking spreken over de groei van UW aandeel in talent? Neem contact met mij op via www.arvidbuit.nl