Blue Monday

Een zwarte dag (zucht). Een duistere periode (zucht). Weinig zonlicht (diepe zucht). Pfff wat een ellende…

 

Zo klonk het vandaag op meerdere plekken. Volgens de presentatrice van Radio 1 (ik weiger het NPO te noemen) kwam dit doordat mensen zich beseften dat goede voornemens al weer in de prullenbak lagen. Ook duurde het nog zó lang voordat het weer vakantie was, dat men dit voelde als een somber vooruitzicht.

 

Wat een gezeur nietwaar? Over vier dagen is het alweer weekend! En in deze milde winter is met grote regelmaat tijd voor een prachtig zonnige dag. We hebben allemaal een vermogen besteed aan de Michelin-hype (een andere soort band voor de gladde periodes), maar ons winter-rubber kan straks als nieuw de garage weer in.

 

Maar mocht je nou ECHT goede voornemens hebben. En die zijn na 19 dagen al weer mislukt? Dan wist je stiekum ook wel dat het niet realistisch was toch? Dat die doelen een beetje gekleurd werden door je omgeving die vond dat je te dik was, te veel rookte, of vaker dronk dan goed voor je was? 

 

Had je wel een serieus voornemen? Maar geef je het zo snel al weer op? Dan heb je niet zo heel erg vreselijk hard je best gedaan. Of in elk geval heb je wel heel erg kòrt je best gedaan. Een blauwe maandag zeg maar… Vandaar de naam blue monday?