A capella Coaching

Ik geloof in oprechtheid. In een pure vorm van contact, waarbij alle poespas, maniertjes, opsmuk en ‘houding’ in de wachtkamer blijft, en alleen de puurheid mee mag in het gesprek. Een mooie vergelijking is te maken met muziek.

 

Als mensen samen muziek maken, is er een grote kans dat de ‘mindere’ talenten opgaan in het geheel. Daardoor is het veel moeilijker om elk individueel aspect te beluisteren. Zeker met digitale instrumenten, versterkers, microfoons en andere ‘vervormers’, wordt de bron net zolang bewerkt totdat het geheel acceptabel klinkt.

 


Maar wat als nu als de stroom uitvalt? Er niets overblijft dan een oprechte stem. Of meerdere stemmen, die met ultieme breekbaarheid samen zingen. Een A capella performance die geen enkele ruimte laat voor vervorming.

 

Dat is hoe ik coaching zie. Als de meest eerlijke en pure vorm van gespreksvoering, waarbij elke compositie (client) ten gehore wordt gebracht zonder vervalsing of versterking. 

 

Bekijk dit filmpje eens ter inspiratie, van Pentatonix, mensen die van een simpel kerstliedje een waanzinnige beleving maken:

 

https://www.youtube.com/watch?v=WSUFzC6_fp8