Executive Coaching: Toezichthouders en Commissarissen

Waarom begeleiding bij toezicht juist zo belangrijk is

Executive Coaching zou een belangrijk onderdeel moeten zijn in de ontwikkeling van bestuurders. Daarover is men het ondertussen wel eens. Het 'Ken Jezelf' principe begint langzaam in te dalen in de gelederen. Maar hoe zit het met de Commissarissen? En de Raad van Toezicht? Wat doen zij aan zelfontwikkeling? Zijn ze überhaupt in staat om constructieve feedback te geven?

Executive Coaching voor Commissarissen 

'Ik houd toezicht, en heb al een geslaagde carrière achter de rug. Daarom heb ik geen begeleiding nodig.' Een veelgehoord statement in boardrooms en vergaderzalen. Waarom die houding? Waarom die quasi-zelfverzekerde insteek? Van uw bestuurders verwacht u openheid, zelfkennis en flexibiliteit. En hoe zit het dan met het 'lead by example' principe? Bent u een neutrale spiegel voor het bestuur? Of spelen er ook vanuit u vastgeroeste overtuigingen mee? Ingeslepen maniertjes? 

Executive Coaching voor de gehele Raad van Toezicht 

In een Raad van Toezicht is ook regelmatig onenigheid. De oplossing daarvoor lijkt te bestaan uit stemmen (democratie), eindeloos overleg (uitstel) en gesprekken in achterkamertjes (manipulatie). Vrijwel nooit wordt er gekeken naar de oorzaak van de onenigheid. Vanuit het standpunt: wat er nu gebeurt ligt niet bij JOU of bij MIJ, maar TUSSEN ons. In dat spanningsveld ligt niet alleen het probleem, maar in alle gevallen ook de oplossing. Het vraagt echter om een houding die past bij het 'een levenlang leren' principe. Bent u daar als toezichthouder toe bereid?

Bent u klaar voor concrete actie?

Executive Coaching is geen opgelegde controle. Het is een inspirerende samenwerking, met iemand die u sterker kan maken. En u? U kunt op uw beurt de organisatie sterker maken. 

 

  • Leer uzelf kennen als commissaris, door uw drijfveren en aanpak te spiegelen met een sparringpartner
  • Analyseer uw werkwijze als Raad van Toezicht door deze te evalueren met een executive coach
  • Zet de eerste stap: plan een intake gesprek of bel een executive coach voor een kennismaking