GROTE dromen

Er wordt veel gevraagd van een directeur in deze tijden. Financiële groei, empathisch vermogen, oog voor talent. En ik als coach? Ik vraag mijn cliënten ook nog eens om GROOT te dromen. Waarom? Omdat je volgens mij niet moet beginnen aan een ‘uitdaging’ die binnen je bereik ligt. Want met je huidige gedrag, heb je de huidige resultaten bereikt. En dus zit je prima op schema voor een middelmatig resultaat.

 

Maar wat nu als er meer nodig is? Het bedrijf enorme potentie heeft, maar dit niet weet om te zetten in resultaat. Wanneer werknemers ontevreden zijn terwijl het financieel prima loopt. Dan heb je dus iets ontdekt waar je je geen raad mee weet. En dan is het tijd om GROOT te dromen.

 

Coaching draagt bij aan het bereiken van iets dat in eerste instantie onmogelijk lijkt. De drive die vrijkomt bij de wens om de GROTE droom waar te maken, geeft aanleiding om jezelf kritisch te bekijken. Misschien zelfs wel oude patronen te doorbreken en zinloze overtuigingen op te geven. Als je nèt dat beetje extra wilt bereiken, zul je ook nèt dat beetje extra moeten investeren. In dit geval door je blik te verruimen en in te zien dat er geen grenzen bestaan. 

 

Elk groot resultaat is ooit begonnen als onmogelijk plan. Waarom het is gelukt? Iemand heeft HEEL GROOT gedroomd…

 

Welterusten :)