Hoeveel is genoeg?

Wanneer is uw bedrijf op zijn top? En wat verdient u zelf? Hoeveel geld, roem of macht heeft u nodig voordat u zegt: het is genoeg? In de praktijk kom ik veel mensen tegen die geen idee hebben hoeveel genoeg is, maar toch over een onwaarschijnlijke drive beschikken om altijd te expanderen. Groei tot in het oneindige. Voor de duidelijkheid hebben we het hier over bizar intelligente, ervaren en scherpe professionals. Mensen die zich in een groep topspecialisten hebben onderscheiden. En toch is er geen focus op intrinsieke motivatie. Op een drijfveer met een grens.

 

Nu zijn er vele boeken geschreven over narcistische trekjes bij executives, met dominante moeders en psychopathische stoornissen als uitleg. Persoonlijk geloof ik dat de oorzaak vele malen eenvoudiger is: er is niemand die zegt dat het genoeg is. Er is geen moeder die corrigeert, geen partner die sterk genoeg is en er zijn zeker geen collega’s die serieus genomen worden. Maar wie neemt de executive dan wel serieus? Iemand die gelijkgestemd is? Een goede vriend? Of juist een tegenovergestelde persoonlijkheid?

 

Mijn ervaring leert dat deze groep mensen iemand zoekt die hen aan kan. Die niet geïmponeerd is door ‘zilverrug-gedrag’ en bijna stoïcijns reageert op de meest waanzinnige uitspraken. Want als je dagelijks door gangen loopt die bestaan uit spiegels, groeien denkbeelden uit tot nachtmerries en fantasieën. Wat het leuke is aan coaching, is dat je kritisch bent en een halt toe kunt roepen aan de oneindige groei. Gek genoeg is het gevaar hierbij dat het eindeloze optimisme besmettelijk kan zijn, getuige de vele executive coaches die werken op basis van een salaris-percentage van de coachee. Iemand confronteren met hebberigheid, om daar vervolgens van te profiteren. Maar hoeveel is dan genoeg?...