Leiders van de toekomst (deel 4)

Deel 4: Eenzaamheid

 

“It’s lonely at the top”, hoor ik vaak in mijn praktijk. “Wel als je het als een top ziet”, is dan mijn standaard antwoord. Want dat is het natuurlijk helemaal niet. Zeker is de ‘bestuurslaag’ vaak bovenin het gebouw geplaatst, maar dat heeft meer met ouderwetse ego en statusbeleving te maken dan met een feitelijke positionering. Het is voor de logistieke afdeling nu eenmaal lastig laden/lossen op de 14e etage, dus daarom willen die misschien wel graag op de begane grond zitten?

 

Je bent zo eenzaam als je jezelf maar wilt maken. Maar het is zeker een tendens dat met het ‘botje’ van effectiviteit en efficiëntie voor de neus, veel hedendaagse leiders afrennen op eenzaamheid. Arbeiders vervangen door robots. Administratie vervangen door computers. 

 

Uiteindelijk zit de directeur alleen in een peperdure speeltuin, met zijn ziel onder de arm. Of dat lang duurt? Vast niet, want als de ziel uit een bedrijf is, is de ziel uit het product. Voorbeelden van die stelling zijn legio aanwezig.

 

Maar hoe voorkom je nu eenzaamheid? 

 

- Door je te af te sluiten? Of door te verbinden?

- Door te ontwikkelen of door te bekrachtigen?

- Door efficiëntie prioriteit te geven of juist relevantie?

- Door lagen te creëren of door inzicht te geven in unieke kwaliteiten?

 

Vrij vertaalde conclusie in deel 4 van deze BLOG: 

“Eenzaamheid ontstaat door het verliezen van de verbinding tussen relevantie en productiviteit. Relevantie is alleen meetbaar in menselijke beleving, niet in geld of koers”

 

Leiders van de toekomst staan niet eenzaam ‘bovenin’, maar staan centraal in de kern van het bedrijf. Met visie en aandacht geven ze vorm en richting aan menselijk talent.