Oorlog van de Schaduwpoppen

In vrijwel elke bestuurskamer zie ik het gebeuren. Gesprekken tussen mensen die een goede verstandhouding veinzen, maar ondertussen bij elke e-mail opletten wat ze precies forwarden en bcc-en. Want de kille werkelijkheid toont een enorme strijd tussen de ego’s. Graag neem ik u mee in het schaduwspel dat van buitenaf zichtbaar is op de ramen hoog bovenin de bedrijfsgebouwen.

 

Freud, Jung, diverse theosofische en filosofische stromingen: ze benoemen het onderscheid tussen je ‘zijn’ en je ‘ik’ (ego). Ego betekent ook ik. Maar wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

 

Ik verander(t), maar wie je bent niet. Want je biologische en chemische zelf staat redelijk vast en is niet in staat tot gestuurde verandering. Hooguit op uiterlijkheden, maar echt heel diep in je ‘ziel’ zul je weinig controle vinden. Wat is dan toch dat ego?

 

Voor mijzelf omschrijf ik het ego als een schil om elk mens. Een schil met een hele duidelijke functie: bescherming en lijfsbehoud. Je maakt van jezelf een 2de werkelijkheid om succesvol te kunnen zijn in je werk, om te gaan met stress, een rolmodel te kunnen zijn voor je kinderen etcetera. Die schil heeft dus een hele belangrijke functie. Totdat de waarnemer van de schil vergeet dat hij zich niet moet vereenzelvigen met die schil.

 

Dat is namelijk wat er gebeurt: mensen geloven zo hard in hun verdediging, dat ze denken dat ze de schil ‘zijn’. Alsof een soldaat gelooft dat hij zijn geweer is. Gek toch?

 

Als bestuurder of manager heb je ook een ego ontwikkeld. Zodra je gelooft in dat ego, zul je dat gedrag ook bij anderen versterken. Waarom? Omdat je heel zelfverzekerd en gelukkig lijkt. Je kunt je eigen canvas immers beschilderen? Er is pas een einde aan deze droom als je a) geconfronteerd wordt met een werkelijkheid die door je schil heen breekt of b) als je doorziet dat de schil je niet beschermt, maar beschadigt.

 

In een bestuurskamer lees ik altijd rustig de ego’s door om mij heen te kijken. Feit is dat ik graag zoek naar datgene dat beschermd wordt. Welke schat ligt verborgen achter het grote afweergeschut? Hoe sterker de verdediging, hoe kwetsbaarder het goud. 

 

Mocht u zich nu afvragen hoe feitelijke verandering in een bestuur begint? Met interesse voor elkaars verborgen schat. Waardering voor hetgeen de ander koestert. Inzicht in je eigen pantser, bereidheid dit te laten zakken.

 

Natuurlijk wil ik je daar graag bij helpen, maar probeert het vooral eerst zelf. Het is niet moeilijk, de enige inspanning bestaat uit ontspanning…