Wat is het je waard?

Als een coachtraject aanvangt, wil de opdrachtgever (uiteraard) weten wat de kosten zijn. Het antwoord daarop is eenvoudig: mijn uurtarief maal het aantal uren dat ik voor u werk. Simpel toch?

 

Executives en ondernemers vragen vaak om een maatwerk traject. Niet alleen gaat het om een langdurige samenwerking, ook moeten er meerdere mensen gecoacht worden en vraagt men om aanwezigheid bij o.a. bestuursvergaderingen en brainstorm sessies. Dan is het veel lastiger om vast te stellen wat mijn bijdrage moet kosten. 

 

Wat ik doe is simpel: ik stel vast wat de doelen zijn van het traject. Meetbaar, duidelijk omschreven en kwantificeerbaar. Ook maak ik samen met mijn client een tijdspad en een overeenkomst waarin niet alleen mijn taken en verantwoordelijkheden, maar ook bevoegdheden zijn vastgelegd. En dan? Dan is de vraag eenvoudig: als we deze doelen zouden behalen binnen het gestelde tijdspad, wat is dat je waard? 


 

Samen risico nemen kan een hele gezonde basis zijn voor een bloeiende samenwerking. Het vraagt van de coach om een gelijke mentaliteit aan de dag te leggen als zijn coachee. Een vleugje lef, een dosis creativiteit, een tikkeltje eigenwijsheid en vooral: een flinke hoeveelheid plezier. Dat zou je kunnen omschrijven als een recept voor succes. Garanties? Die geef ik niet, maar wat er ook uit het recept tevoorschijn komt: we eten het samen op !