Leiderschapstest

Kwaliteiten/Kracht/Narcisme

Deze korte test is bedoeld voor leiders. Mensen die eindverantwoordelijke posities bekleden op bestuurlijk niveau. Het geeft inzicht in kwaliteiten, kracht en een globale score op narcistische patronen. De test is ontwikkeld vanuit mijn eigen executive coaching praktijk, op basis van trajecten met honderden leiders/bestuurders/toezichthouders. U hoeft geen gegevens achter te laten, accounts aan te maken en de score ziet u direct en gratis. Wees eerlijk en oprecht bij het invullen: alleen dan kent de eindscore een feitelijke waarde.

Als er een belangrijke beslissing moet worden genomen binnen mijn bedrijf:
Wanneer een zakelijk belang in strijd is met een persoonlijk belang van een medewerker:
Op een netwerk bijeenkomst daagt een concurrent u uit na zijn derde glaasje wijn. Hij roept dat zijn nieuwste product uw inkomsten zal halveren. Wat doet u?
Niemand kan in de toekomst kijken. Maar hoe beschrijft u uw manier van visionair leiderschap?
Een aantal van uw managers heeft samen gezeten in werktijd, en er is een plan opgesteld voor de uitbreiding van een business-unit. U gelooft er niet in, wat doet u?
Binnen uw bedrijf speelt het dilemma van milieu versus winstoptimalisatie. De aandeelhouders zijn helder: u gaat door op oude voet en creëert resultaat. Anders mag u opstappen. Wat doet u?
Uw partner geeft aan dat er morgenavond visite komt: een aantal collega’s. Dit is uw enige vrije avond en u bent tot op het bot vermoeid. U reageert met:
's Avonds ligt u in bed en uw partner heeft stekende hoofdpijn. U hebt een belangrijke presentatie morgen en hebt uw slaap nodig.
Eén van uw kinderen heeft een ouderavond op school. Alles gaat goed, u weet al dat er geen bijzonderheden zijn. Wat doet u?
Als iemand u vraagt waarom u zo graag leider wilt zijn, antwoordt u:
U rijdt op de snelweg en wilt een auto inhalen. Voor u blijft een kleine auto onnodig links hangen, en de bestuurder besluit bovendien dat 100km/u een prima snelheid is. Wat doet u?
Uw succes en status zijn zichtbaar/meetbaar aan uw resultaten, spullen en bezittingen. Wat zegt dit over u?

Verticale tabs