Arvid Buit, MCC - Master Executive Coach

Persoonlijk profiel

’"Executive Coaching - Dokters maken mensen beter, ik maak je nóg beter! "

Persoonlijke missie:

“Succes heeft vrijwel altijd ergens in een carriere/leven een keerpunt vanwege de negatieve eigenschappen van iemands leiderschaps-persoonlijkheid. Ik herken dit patroon en ondersteun mijn clienten in het herkennen en overwinnen van de valkuilen. Dit maakt hen (wederom) succesvol en in alle gevallen een veel gelukkiger mens. Het werken met, en begeleiden van krachtige mensen is voor mij de ultieme combinatie van mijn eigen passies: creativiteit, psychologie, strategische analyse en uitdagende vraagstukken. ”

 

Hoe doe ik dat?

“Ik beïnvloed leiders door impact te maken op hun zelfkennis, drive en daadkracht, vanuit specifieke kennis over leiderschapspsychologie en een specialisatie in narcisme-gerelateerde en strategische uitdagingen. Voor mijn clienten ben ik een kritisch gesprekspartner die doormiddel van humor en eerlijkheid weet hoe je (strategische) uitdagingen van leiderschap overwint.”

Wat  bied ik concreet aan?

"Ik ben in te huren als Executive Coach - Sparringpartner - Critical Friend. Daarnaast schrijf ik als auteur boeken om draagvlak te creeren voor een sterkere leiderschapscultuur". Samen met toppsycholoog Martin Appelo, werk ik vanuit het collectief ACCUMBENS aan duurzame leiderschapsverandering. 

 

Achtergrond Arvid Buit

Mijn 'roots' liggen in de creatieve- en entertainmentindustrie. Aldaar startte ik mijn carrière als executive producer, designer, creative director en artistmanager. Ik heb met vele (Inter) Nationale artiesten mogen werken en heb ontzettend veel geleerd in deze kansrijke maar ook stressvolle omgeving. Stelt u zich voor: een groot miljoenen bedrijf dat zichzelf wekelijks verplaatst. Vrachtwagens, zeecontainers, bussen vol personeel. Om 's avonds te stralen en schitteren in arena's en stadions. Bijzonder, dat mag gezegd. Daarnaast heb ik ruime ervaring opgebouwd als bestuurder, directeur, ondernemer en als toezichthouder. Deze bestuurlijke ervaring maakt dat ik feilloos aanvoel waar mijn clienten mee worstelen in hun (veelal eenzame) functie.

 

Tijdens een zoektocht naar mijn eigen drijfveren, heb ik vrijwel alle facetten mogen ervaren van zowel mijn positieve- als negatieve eigenschappen. Een verrijking die me heeft doen beseffen waar ik goed in ben, maar ook welke situaties en zaken ik beter kan vermijden. Ik werk graag op strategisch niveau en wil mensen bijstaan op een persoonlijke en betrokken wijze. Geen 'zaken-relatie' maar een vriend die beschikbaar is. Niet alleen tot 5 uur, maar als het moet ook daarna. Die aanpak vraagt meer van mijzelf, maar levert ook een veel intensere band op met mijn clienten. Mensen die ik respecteer en vanuit mijn persoonlijke kijk op zaken kan aanscherpen en prikkelen. Dat doe ik als executive coach, maar ook door boeken te schrijven en actief te werken aan het bouwen van een executive coach-cultuur in bestuurlijk Nederland. Niet vanuit een zakelijk drijfveer, maar vanuit een visie op groei en ontwikkeling.  

 

Kwalificaties: NOBCO / ICF / EMCC/ VEC / NINN

Als gediplomeerd professioneel coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO), International Coaching Federation (ICF) en European Mentoring en Coaching Council (EMCC). Door de NOBCO, ICF en EMCC ben ik officieel geaccrediteerd als Master Coach. Ik laat mijzelf op regelmatige basis coachen door een ervaren supervisor, doe veel aan bijscholing , ben actief betrokken bij de ontwikkeling van het coaching vak (o.a. Vaksectie Executive Coaching) en voer maandelijks intervisie in een gespecialiseerde coachgroep (NINN). 

Kernwaarden:
 • Creativiteit
 • Directief
 • Daadkracht
 • Openheid
 • Originaliteit
 • Authenticiteit
Persoonskenmerken:
 • Analytisch
 • Efficient
 • Inventief
 • Impact
 • Vasthoudend
 • Leergierig
Nevenactiviteiten: